Team Mo & To

Om oss

Det är aldrig för sent att komma igång och motionera, men ibland kan det vara svårt att hitta rätt. Under 2008/2009 började vi springa mer aktivt och bildade då vårt eget team, Team MoTo. Vi skulle springa ett av våra första motionslopp, Parloppet, och där skulle man anmäla paret under ett namn. Team MoTo föddes. Så småningom startade vi en hemsida för att inspirera andra till att våga komma igång med att motionera och delta i olika lopp. Vi starade också två återkommande motionslopp, Lursjoggen och Motionsjoggen, där alla kan vara med. Åren har gått och vi har fortsatt att springa.  Vi är inga elitmotionärer och inte tävlingsinriktade, men vi tycker att det är kul att vara med på olika lopp. Att träna snabbhet är inte vårt mål i första hand, det är vi för gamla för. Vår ambition har istället blivit att springa lite längre sträckor i lugnare takt.

Intresset för kost och motion har hela tiden ökat och nu vill vi dela med oss av allt det positiva som vi har fått.

Mo (Monica Engkvist)
Idag är jag en inte så snabb men driven motionslöpare, Utbildad Löpcoach, ledare i TSM-Running, Licensierad Kostrådgivare, Isodietencoach och Hälsoinspiratör. Men så har det inte alltid varit. Mina egna erfarenheter av en tid som präglats av motgångar har gjort att jag utvecklat ett stort intresse för vad kost och motion kan göra för hälsan. För mig blev löpningen en livboj och ett stort intresse.

To (Tommy Lacandler)
Jag är sedan 2014 pensionerad fd major och säkerhetschef inom Försvarsmakten. Under många år har jag tränat i skog och mark, men löpning har inte varit mitt intresseområde tidigare. Nu är även jag en osnabb men driven löpare på motionsnivå. För ungefär tre år sedan upptäckt jag hur kul det är med triathlon, vilket jag kompletterar löpningen med, och deltar även där i olika tävlingar på motionsnivå. 2015 genomförde jag min första Ironman i Kalmar.

Profilbild

Tjejmilen augusti 2011 096
Monica

 

 Kopia av 110414 Bild tomlac
Tommy